Táto fazuľa je v kuchyni využívaná v rôznych kultúrach a kuchyniach po celom svete. Tu sú niektoré spôsoby, ako môžete využiť čiernu fazuľu:
- Fazuľové Polievky:
- Čiernu fazuľu môžete pridať do rôznych fazuľových polievok, čo pridá chuť a výživný prírastok.
- Fazuľové Prílohy:
- Fazuľa čierna sa často využíva ako príloha k mäsu alebo rybám. Môžete ju pripraviť s bylinkami, cesnakom a korením.
- Fazuľové Šaláty:
- Vytvorte si zdravý fazuľový šalát s čiernou fazuľou, zeleninou, avokádom a ďalšími obľúbenými prísadami.
- Fazuľové Placky:
- Pripravte mäkké fazuľové placky alebo burgery z čiernej fazule. Môžete ich kombinovať so zeleninou a omáčkami.
- Fazuľové Kari:
- Fazuľa čierna je skvelým prísadou do rôznych fazuľových kari. Vhodná je aj do iných kari omáčok.
- Fazuľové Tacos a Burritos:
- Vytvorte si zdravé a výživné fazuľové tacos alebo burritos so šalátom, paradajkami a guacamole.
- Fazuľové Dipy:
- Pripravte fazuľové dipy alebo pyré z čiernej fazule na podávanie s nachos či zeleninovými palčekmi.
- Fazuľová Kaša:
- Varená čierna fazuľa môže slúžiť ako základ pre fazuľovú kašu, ktorú môžete použiť ako prílohu alebo základ pre rôzne jedlá.
- Fazuľové Rolky:
- Pripravte fazuľové rolky s cestovinou, zeleninou a bylinkami.
- Fazuľové Jedlá z Mlynčeku:
- Použite mletú čiernu fazuľu na prípravu rôznych jedál, ako sú fazuľové karbonátky, plnky do tacos alebo omáčky.
- Fazuľové Jedlá z Rúry:
- Vytvorte fazuľové jedlá z rúry, ako sú pečené fazuľové placky alebo cestovinové zapekanky.
Fazuľa čierna je výnimočná pre svoju chuť, výživový prínos a všestrannosť v kuchyni. Vyskúšajte rôzne recepty a objavte, ako môžete integrovať čiernu fazuľu do svojej stravy.
Zloženie: 100% lúpané arašidy, pražené na sucho
Skladovanie: Uchovávajte v suchu a chlade, chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Balenie: Balené v praktickom znovu uzatvárateľnom balení
Alergény: bez alergénov a môže obsahovať obilniny obsahujúce lepok
Návod na prípravu čiernej fazule:
- Opláchnutie fazule: Opláchnite 1 šálku suchých čiernych fazúľ pod studenou vodou v cedníku a odstráňte akékoľvek nečistoty.
- Namáčanie (voliteľné): Namočte fazule cez noc v dostatočnom množstve vody. Namočenie pomôže urýchliť proces varenia a zlepšiť stráviteľnosť.
- Varenie: Nalejte fazule do hrnca a pridajte približne 2 až 3 šálky vody na každú šálku fazúľ. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Variť na strednom ohni asi 1 až 1,5 hodiny, alebo kým fazule nebudú mäkké.
- Kontrola mäkkosti: Skontrolujte mäkkosť fazúľ; mala by byť mäkká, ale nie rozpadavá.
- Ochuťovanie: Ak chcete, môžete pridať ďalšie korenie, bylinky alebo zeleninu, aby ste fazulu ochutili podľa vašich preferencií.
- Scedenie a použitie: Keď sú fazule uvarené podľa vašich preferencií, sceďte prebytočnú vodu a použite ich v receptoch podľa potreby, ako sú polievky, chilli, prílohy alebo šaláty.
Takto pripravené čierne fazule sú vynikajúcim zdrojom bielkovín a vlákniny a môžu byť použité v mnohých rôznych jedlách.
Recenzie
Clear filtersNikto zatiaľ nepridal hodnotenie.