Banány sušené - chipsy
3,10 6,60  vrátane DPH.
Back to products
Mandle pražené solené
6,90 12,90  vrátane DPH.

Fazuľa čierna

Názov produktu: Fazuľa čierna

Fazuľa čierna je nielen chutná a výživná, ale ponúka aj rôzne zdravotné výhody. Tu sú niektoré z hlavných výhod čiernej fazule:

  1. Vysoký Obsah Bielkovín: Fazuľa čierna je výborným zdrojom rastlinných bielkovín, ktoré sú dôležité pre svalový rast a regeneráciu buniek.
  2. Bohatstvo Vlákniny: Obsahuje vysoký podiel vlákniny, čo podporuje správne trávenie, udržuje hladinu cukru v krvi a prispieva k celkovému zdraviu tráviaceho systému.
  3. Nízky Obsah Tuku: Fazuľa čierna je nízkotučným zdrojom proteínov, čo ju robí vhodnou súčasťou diét zameraných na kontrolu hmotnosti.
  4. Bohatá na Železo: Obsahuje železo, ktoré je dôležité pre prenášanie kyslíka v krvi a prevenciu anémie.
  5. Vitamíny a Minerály: Čierna fazuľa je bohatým zdrojom vitamínov a minerálov, ako sú vitamíny skupiny B, draslík, mangán, fosfor a ďalšie, ktoré podporujú celkové zdravie.
  6. Regulácia Hladiny Cukru v Krvi: Vláknina a nízky glykemický index čiernej fazule prispievajú k stabilizácii hladiny cukru v krvi.
  7. Podpora Srdcového Zdravia: Výživné látky v čiernej fazuli, vrátane vlákniny, draslíka a antioxidantov, môžu prispievať k zdraviu srdca a obličiek.
  8. Antioxidanty: Čierna fazuľa obsahuje antioxidanty, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom a chránia bunky pred poškodením.
  9. Zníženie Hladiny Cholesterolu: Vláknina v čiernej fazuli môže prispievať k zníženiu hladiny LDL cholesterolu v krvi.
  10. Podpora Chudnutia: Vďaka svojmu vysokému obsahu vlákniny a bielkovín môže čierna fazuľa prispievať k dlhotrvajúcemu pocitu sýtosti, čo môže pomôcť pri kontrole hmotnosti.


Original price was: 4,30 €.Current price is: 3,70 €. vrátane DPH.

1kg
Popis

Táto fazuľa je v kuchyni využívaná v rôznych kultúrach a kuchyniach po celom svete. Tu sú niektoré spôsoby, ako môžete využiť čiernu fazuľu:

  1. Fazuľové Polievky:
    • Čiernu fazuľu môžete pridať do rôznych fazuľových polievok, čo pridá chuť a výživný prírastok.
  2. Fazuľové Prílohy:
    • Fazuľa čierna sa často využíva ako príloha k mäsu alebo rybám. Môžete ju pripraviť s bylinkami, cesnakom a korením.
  3. Fazuľové Šaláty:
    • Vytvorte si zdravý fazuľový šalát s čiernou fazuľou, zeleninou, avokádom a ďalšími obľúbenými prísadami.
  4. Fazuľové Placky:
    • Pripravte mäkké fazuľové placky alebo burgery z čiernej fazule. Môžete ich kombinovať so zeleninou a omáčkami.
  5. Fazuľové Kari:
    • Fazuľa čierna je skvelým prísadou do rôznych fazuľových kari. Vhodná je aj do iných kari omáčok.
  6. Fazuľové Tacos a Burritos:
    • Vytvorte si zdravé a výživné fazuľové tacos alebo burritos so šalátom, paradajkami a guacamole.
  7. Fazuľové Dipy:
    • Pripravte fazuľové dipy alebo pyré z čiernej fazule na podávanie s nachos či zeleninovými palčekmi.
  8. Fazuľová Kaša:
    • Varená čierna fazuľa môže slúžiť ako základ pre fazuľovú kašu, ktorú môžete použiť ako prílohu alebo základ pre rôzne jedlá.
  9. Fazuľové Rolky:
    • Pripravte fazuľové rolky s cestovinou, zeleninou a bylinkami.
  10. Fazuľové Jedlá z Mlynčeku:
    • Použite mletú čiernu fazuľu na prípravu rôznych jedál, ako sú fazuľové karbonátky, plnky do tacos alebo omáčky.
  11. Fazuľové Jedlá z Rúry:
    • Vytvorte fazuľové jedlá z rúry, ako sú pečené fazuľové placky alebo cestovinové zapekanky.

Fazuľa čierna je výnimočná pre svoju chuť, výživový prínos a všestrannosť v kuchyni. Vyskúšajte rôzne recepty a objavte, ako môžete integrovať čiernu fazuľu do svojej stravy.

Zloženie: 100% lúpané arašidy, pražené na sucho

Skladovanie: Uchovávajte v suchu a chlade, chráňte pred priamym slnečným žiarením.

Balenie: Balené v praktickom znovu uzatvárateľnom balení

Alergény: bez alergénov a môže obsahovať obilniny obsahujúce lepok

Návod na prípravu čiernej fazule:

  1. Opláchnutie fazule: Opláchnite 1 šálku suchých čiernych fazúľ pod studenou vodou v cedníku a odstráňte akékoľvek nečistoty.
  2. Namáčanie (voliteľné): Namočte fazule cez noc v dostatočnom množstve vody. Namočenie pomôže urýchliť proces varenia a zlepšiť stráviteľnosť.
  3. Varenie: Nalejte fazule do hrnca a pridajte približne 2 až 3 šálky vody na každú šálku fazúľ. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Variť na strednom ohni asi 1 až 1,5 hodiny, alebo kým fazule nebudú mäkké.
  4. Kontrola mäkkosti: Skontrolujte mäkkosť fazúľ; mala by byť mäkká, ale nie rozpadavá.
  5. Ochuťovanie: Ak chcete, môžete pridať ďalšie korenie, bylinky alebo zeleninu, aby ste fazulu ochutili podľa vašich preferencií.
  6. Scedenie a použitie: Keď sú fazule uvarené podľa vašich preferencií, sceďte prebytočnú vodu a použite ich v receptoch podľa potreby, ako sú polievky, chilli, prílohy alebo šaláty.

Takto pripravené čierne fazule sú vynikajúcim zdrojom bielkovín a vlákniny a môžu byť použité v mnohých rôznych jedlách.

 

Dodatočné údaje
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota (kJ/kcal) 1428/341
Bielkoviny (g) 22
Tuky (g) 1
Z toho nasycené mastné k. (g) 0
Sacharidy (g) 62
Z toho cukry (g) 2
Vláknina (g) 15
Soľ (g) 0,01

Výrobca: hammy s.r.o

Krajina pôvodu: Bolívia

0 hodnotení
0
0
0
0
0

Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.

Pridajte prvú recenziu pre “Fazuľa čierna”

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by sa vám páčiť...